Doe de favoriete wandeling van ozzy

Doe de favoriete wandeling van ozzy

1De Bonte Os

We starten de wandeling bij hotel De Bonte Os, hier ben ik opgegroeid. In het hotel kun je een paspoort afhalen die leuke spelletjes bevat en informatie over de wandeling. De bonte os is een familiaal hotel en bestaat al van 1903! Wat speciaal is aan dit hotel is dat er een speciale kamer aanwezig is, de kunstenaarskamer. Als je deze wilt ontdekken zul je je hier eens moeten overnachten. Oja, als jullie de wandeling volledig gedaan hebben en bij de 5 stops hebben geponst, kom dan zeker terug naar de Bonte Os, want dan ontvang je een cadeautje.

2Oude Tramstation

We wandelen eerst door de straten van Krottegem tot we aan het oude tramstation komen. Dit tramstation is een van de laatste stoomtramstation. Wanneer je hier vroeger een tram nam, kon je tot in Tielt reizen. Het was namelijk de spoorlijn Hooglede – Tielt. De laatste tram die hier reed was in het jaar 1936, dit is zeer lang geleden.

3Jempi

De volgende stop is een muurschilderij van Jempi. Jean-Pierre Monseré was een zeer goeie wielrenner, toen hij 22 jaar was werd hij al wereldkampioen! Je hebt dus nog eventjes de tijd om zo goed al hem te worden! Om hem te blijven herinneren is er een speciaal bier ontwikkeld die de naam Jempi heeft, bestaat er in Roeselare een straat die naar Jean-Pierre vernoemd is én een jaarlijkse wielerwedstrijd in Roeselare die zijn naam draagt. Dit schilderij is aangebracht in mei 2014 tijdens het Day One festival. Over heel Roeselare kun je mooie muurschilderijen bezichtigen. Als je meer wilt weten over de fiets kun je een bezoekje brengen aan KOERS. https://koersmuseum.be

4De boomhut

Wanneer je hier langsloopt is het tijd voor PAUZE! Elk jaar vindt in september Tuin der Lusten plaats, in 2018 werd hiervoor een boomhut gebouwd op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Als je iets anders wilt dan spelen in de boomhut, kun je ook aan de overkant van de straat spelen, hier vind je schommels en klimrek en zoveel meer! En voor je mama en papa zijn er ook zitbankjes voorzien zodanig zij je goed kunnen zien spelen! Oja, hier zie je ook nog een muurschilderij van het Day One festival, mooi hé!

5Rodenbach

We komen jammer genoeg al bij de laatste stop, dit is eentje voor je mama en papa, hier komen we bij brouwerij Rodenbach. Rodenbach is hét bier van Roeselare en tijdens de batjes van Roeselare vindt de vrijdag altijd het vat van Rodenbach plaats. Wanneer je geïnteresseerd bent in hoe zo’n biertje wordt gemaakt, kun je altijd een rondleiding boeken.

Voila, ’t is jammer genoeg gedaan, vergeet zeker niet nog eens langs te komen bij hotel de bonte os om je cadeautje op te halen en wie weet, tot de volgende keer!